Wereldklas

Nu drie weken onderweg met de tweede editie van ons project ‘Wereldklas’ met Stichting Jongeren van de Wereld. Na een uitgebreide pilot in de gesloten jeugdzorg in de grote stad mogen we even terug zijn in mijn geboortestad Dordrecht op het Stedelijk Dalton Lyceum Dordrecht met een groep jonge statushouders.

Na de mooie opening samen met Eline van Wingerden van VluchtelingenWerk Nederland stond in week twee onder andere een Kahoot quiz op het programma om elkaar beter te leren kennen en gingen we lasergamen. Dank aan Rubio Vat voor de flexibiliteit en aan onze gasten Leonie van Haren van het Techniek College Rotterdam en Cyriel Venloo van Stichting Wij Voor De Jeugd.

Afgelopen week stond de workshop Great Minds op het programma aangeboden door Carmen Arens en Irini P. van het NJR volgens de Ik ben Geweldig-methodiek. Ook dank aan onze gasten Monique de Bos van de Gemeente Dordrecht en natuurlijk aan de goedheiligman die in het kader van het Sinterklaasfeest voor al onze jongeren een chocladeletter had meegebracht.

Een mooie mix van educatieve workshops en ontspanningsactiviteiten. Hier doen we het voor! Richard Bodde en dank aan onze vrijwilligster Mio H..

#JVDW #indebuurt #Wereldklas #statushoudersontour #inburgering #iedereenisuniek #kansen #mentalegezondheid #samenmaakjehetverschil #Nederland