Terugblik op 2021 – Richard

Begin 2021 sprak ik de wens uit dat het een jaar zou worden van verandering. Helaas zitten we nu toch weer in een lockdown-situatie. Een jaar van ups and downs, flexwerken, van huis naar kantoor en weer terug. Het was in elk geval allesbehalve saai.

Verandering is zachtst gezegd wel het woord dat mijn jaar het beste samenvat. Na dik negen jaar mijn leerwerkbedrijf LearnIT en drie jaar R-Newt ben ik het afgelopen jaar gevoelsmatig vaker gewisseld van baan dan een kameleon verschiet van kleur.

Mijn jaar begon in Dordrecht bij R-Newt. We begonnen het jaar met ambulante Corona-rondes door de hele stad, goodiebags rondbrengen voor onze statushouders en challenges, buddy’s en online activiteiten bij MDT The NXT Chapter.

Daarna heb ik de liefde voor statushouders voort mogen zetten bij Welzijnskwartier in Katwijk. Dat werd een kort maar hevig avontuur. Met als hoogtepunt voor mij de Zomer in Katwijk met het fantastische wijkteam Noord. Hopelijk heb ik daarnaast ook wat bij kunnen dragen voor de statushouders in de gemeente (richting de invoering van de nieuwe inburgeringswet).

En sinds half oktober mag ik mezelf ambtenaar noemen. Weer met de doelgroep statushouders maar nu als Consulent Werk bij de Gemeente Lansingerland. Ook daar veel aandacht voor de nieuwe wet inburgering en hoe we daar mee omgaan. En een heel divers team met leuke enthousiaste hardwerkende collega’s!

Alsof dat nog niet genoeg vernieuwing was kwam dit jaar ook mijn ondernemende bloed weer naar boven. Samen met mijn kompaan Josiemar Van de Werp heb ik de stap gezet voor de oprichting van onze Stichting Jongeren van de Wereld.

We hebben dit jaar verschillende workshops mogen geven, activiteiten mogen organiseren en ons eigen project Wereldklas uit de grond gestapt met twee prachtige doelgroepen. Eerst in de gesloten jeugdzorg en nu bij het Stedelijk Dalton Lyceum Dordrecht met jonge statushouders (van (12-14).

Recent hebben we mede dankzij al jullie gulle giften een prachtig bedrag opgehaald voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) om kinderkanker de wereld uit te helpen met de korte broekenactie. Waarvoor onze hartelijke dank!

En uiteraard wil ik alle collega’s, partners, statushouders, jongeren, cliënten en samenwerkingspartners danken voor alles.

Voor 2022 wil ik iedereen een heel mooi, gelukkig en gezond jaar toewensen. Als liefhebber hoop ik dat we ook snel weer de sportvelden en sporthallen kunnen betreden en de politiek ook inziet hoe belangrijk beweging is, juist nu!

In 2021 veranderde er veel (in mijn werksituatie) maar sommige tradities moet je in ere houden. Hierbij mijn jaarlijks foto-overzicht met een aantal belevenissen in Dordrecht, Katwijk en Lansingerland en natuurlijk ook avonturen met de stichting.

Blijf alsjeblieft gezond, wees goed voor elkaar en ik heb zin in 2022 en de mooie avonturen die eraan zitten te komen!#jvdw #jongerenvandewereld #rnewt #dordrecht #nxtchapter #mdt #welzijnskwartier #lansingerland #gemeentelansingerland #daltonisk #wereldklas