Over ons

Stichting Jongeren van de Wereld is opgericht door Josiemar van de Werp onderstaand lees je zijn reis hier naar toe.

Levensverhaal

Josiemar van de Werp werd op 24 oktober 1991 geboren in Dordrecht. Hij is van Antilliaans-Nederlandse afkomst. Hij voetbalde in de jeugdopleidingen van Feyenoord, Excelsior, RKC Waalwijk, FC Dordrecht en kwam daarna in de top van het amateurvoetbal terecht. Ook liep hij stages bij Go Ahaed Eagles en De Graafschap, Door blessureleed heeft hij het profvoetbal net niet gehaald. Toen hij op het punt stond om een contract te tekenen brak hij zijn middenvoetsbeentje en ook later werd hij veelgeplaagd door blessures.

Josiemar liet zich echter niet kennen en is na een opleiding Social Work na succesvolle stages aan de slag gegaan bij R-Newt als junior jongerenwerker en later als jongerenwerker. Daar heeft hij tal van verschillende werkzaamheden vervult. Hij werkte ambulant in de wijk Stadspolders, veel in het onderwijs in samenwerking met ROC DaVinci, heeft de succesvolle pilot van het Re-Start opgezet samen met Stichting Aeccratio en Start met 8 en heeft heel veel mooie dingen gerealiseerd voor statushouders, een doelgroep die echt zijn hart heeft gestolen.

Na vijf jaar werken voor R-Newt heeft hij voor de liefde en een nieuwe uitdaging gekozen en is aan de slag gegaan bij Jens in Landgraaf. Josiemar kan daar op basis van zijn ervaring meebouwen en nieuwe dingen opzetten.

Maar vanaf het moment dat hij weg ging in Dordrecht wist hij zeker, naast mijn werk wil ik ook zelf wat opzetten. De droom van Josie om het verschil te maken voor jongeren leeft voort met Jongeren van de Wereld. Hij gelooft er heilig in dat hij door middel van zijn stichting het sociaal domein, het onderwijs en sport dichter bij elkaar kan brengen en beter kan laten samenwerken. Niet alleen vanuit de eigen pet, maar juist ook door zich te verplaatsen in de ander.

Die idealen voor jongeren wil hij heel graag verwezenlijken met Stichting Jongeren van de Wereld. Daarmee is zijn droom werkelijkheid geworden. Josiemar is blij dat hij samen met Richard, Miguel en Jimmy zich in mag zetten voor de stichting en door middel van de projecten en werkzaamheden de dromen van jongeren uit mag laten komen.