Richard Bodde

Richard Bodde is geboren op 11 juni 1988 in Delft. Het liefst was hij bezig met sport en journalistiek, toch ging hij ICT studeren. Ondanks dat informatica totaal niet zijn vakrichting was heeft hij er na diverse stages in en rondom het onderwijs een kleine tien jaar gewerkt. Richard had zijn eigen leerwerkbedrijf en heeft in Rotterdam gezorgd dat 1750 ouderen computer- en tabletlessen volgden gegeven door (vaak kwetsbare) MBO-studenten in verzorgingstehuizen, buurthuizen en bibliotheken. Daarnaast specialiseerde hij zich in projecten om Vroegtijdig School Verlaten te voorkomen. Na een kort uitstapje als Studenten Adviseur bij MBO Rijnland in Leiden waar hij zich ook op VSV bestrijden toelegde, koos Richard voor het jongerenwerk.

Richard was drie jaar actief in het jongerenwerk bij R-Newt. Hij heeft in Dordrecht diverse Maatschappelijke DienstTijd projecten gedraaid, veel met het onderwijs samengewerkt, ambulant gewerkt, werkte mee aan de pilot van Re-Start waarin jongeren werden bemiddeld naar werk en hij heeft daar veel met jonge statushouders mogen werken.

Van de dikke drie jaar dat Richard actief is geweest in Dordrecht mocht hij er twee samenwerken samen met Josiemar. Richard staat erg achter de idee├źn van Josiemar en zet zich als bestuurslid graag in om dit mogelijk te maken. In maart is hij zijn liefde voor statushouders voort gaan zetten met twee korte avonturen met de doelgroep bij Welzijnskwartier in Katwijk en bij de gemeente Lansingerland. Op 1 april 2022 sloeg Richard een nieuwe weg in als Coach Vroegtijdig Schoolverlaters bij de gemeente Nissewaard met zijn andere geliefde doelgroep; jongeren. Hij combineert die werkzaamheden in Spijkenisse en omgeving met alles wat hij voor de stichting doet in zijn vrije tijd.