Korte broeken actie

Weer twee mooie weken van ons project Wereldklas op het Stedelijk Dalton Lyceum Dordrecht bij onze jonge statushouders. De vierde week werd vormgegeven met rolmodellen Ilkay Sevindi deelde zijn mooie verhaal en ervaringen in het vak. Daarnaast kwam Miguel Ariza Lora van Stichting Jong Zwijndrecht samen met ervaringsdeskundigen Delda en Nourjin langs om wat te vertellen over vrijwilligerswerk en de gelijkenissen en cultuurverschillen.

Nourjin en Delda maken samen met een collega stagiaire bij Stichting Jong Zwijndrecht een magazine over dat onderwerp. Ook hadden we Theo As te gast alvorens we onder leiding van Miguel (basketbal) en collega Josiemar Van de Werp (voetbal) afsloten in de gymzaal. Dank ook weer aan Rubio Vat voor de flexibiliteit!

Afgelopen vrijdag stond geheel in het teken van vrijwilligerswerk. Te gast waren caroline van der mijle en Merel ten Haaf van INZET078! voor een toffe presentatie over vrijwilligerswerk. Dit sloot naadloos aan bij het verhaal van Marion van Bruggen van Netwerk Dordtse Helden over de praktische invulling met jongeren in Dordrecht. Het voetballen dat ze hebben opgezet samen met voormalig R-Newt collega  dat in maart weer verder gaat. En het Surprise Me project op 12 februari waarin deelnemers verrast worden met het soort vrijwilligerswerk dat ze kunnen gaan doen.

Ook hadden we Hermon K. van Stichting Jongerenwerk Op Zuid (JOZ) te gast. En we hebben onze laatste bijeenkomst voor de vakantie afgesloten met heerlijk eten van Toko Dingo. Dank allen, ook aan Mio H.Amy Pakaila en Sophie de VisserStichting Jongeren van de Wereld

Tot slot nog een oproep. Volgende week donderdag is door Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) uitgeroepen als korte broekendag. De tienjarige Pim ging wekenlang in zijn korte broek naar school omdat zijn maatje Rein leed aan kanker om geld op te halen.

Op dit moment kan 81% van de kinderen binnen vijf jaar kinderkanker overleven. Dit kan en moet 100% worden. Alle kennis is er alleen het geld ontbreekt.

Wij dragen daar als stichting graag ons steentje aan bij donderdag. Zelfs Josiemar, de grootste koukleun die ik ken. Als je bij Josie in de auto komt staat de verwarming op standje sauna. Toch hijst ook hij zich donderdag in een korte broek en willen wij u vragen om als u wat kan missen te doneren.

Wij hebben gedoneerd en ondersteunen de actie van Kika. Doe jij mee en kan je wat missen? https://lnkd.in/dSF8ACQV

#kika #kikakkortebroek #wereldklas #daltonisk #statushoudersontour #vrijwilligerswerk #inzet078 #stichtingjongzwijndecht #dordtsehelden #stichtingjoz #rnewt #jongerenvandewereld #jvdw #kinderenkankervrij #donatie