Jaarcongres Sociaal Werk Nederland

Woensdag had ik de eer om voor Sociaal Werk Nederland het jaarcongres te mogen openen.

Wie vroeger bij mij op school had gevraagd of Josiemar zoiets zou doen had je waarschijnlijk voor gek verklaard. Ik houd van uitdagingen en heb het gedaan.

Uiteindelijk niet helemaal zoals ik dat zelf wou, maar ik hoop dat het verhaal over één van onze statushouders dat ik heb verteld overkwam en binnen is gekomen. Een emotioneel verhaal en één die diep in mijn hart zit. Mijn dank gaat uit naar Jennifer ElichThomas van Oosterom en Marijke Roskam.

Graag deel ik hier nog een volledige quote die mij inspireert. Soms verliezen we in het leven. We verliezen gevechten, vriendschappen, liefde, moed of hoop. We verliezen dierbaren en dromen. Hoe pijnlijk ook verlies ook mag zijn , het vormt een plek voor overwinningen, blijdschap, nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Wat het leven ons ook brengen mag, laat het glas half vol zijn en niet half leeg. Volg je hart en geloof in morgen. Hoe het leven ook zal lopen, er zullen altijd zonnestralen zijn. Je afkomst is bepaald maar je toekomst bepaal je zelf. Je afkomst is bepaald, maar je toekomst bepaal jezelf. #sociaalwerknederland #jvdw #jongerenvandewereld #sociaalwerkwerkt