Daltonweek

Afgelopen week zat niet alles mee qua gezondheid, maar een geluk bij een ongeluk is dat je met de moderne middelen gewoon je werk kan doen vanuit huis. Zo heb ik samen met collega’s Romano Chocolaad en Marco de Lange en collega’s van de backoffice Pauline Peeters en Ricardo Kind de proefweek met de nieuwe wet inburgering achter de rug. Waardoor we aan de hand van fictieve klanten met het systeem en de werkprocessen aan de gang konden in de praktische uitvoering van de nieuwe wet in Suite. Dank aan Romano, Mirjam MayenburgBianca van den BroekGido Groenendaal, mr Marietta Elsborg en alle anderen binnen de Gemeente Lansingerland die dat hebben mogelijk gemaakt.

Daarnaast mochten Romano, Marco en ik afgelopen woensdag online het tweede deel van het tweeluik van de workshop Oplossingsgericht Coachen volgen bij ICM opleidingen & trainingen. Onder de deskundige leiding van trainer Dennis Rood met naast mijn front office collega’s bij de statushouders fijne mede cursisten Hilde van EschMorris Beks en Myriam Kokkeler. Een klein groepje maar daardoor extra fijn om op deze manier van elkaar te leren!

Na diverse negatieve Corona testen was ik vrijdag weer fit genoeg om ook op locatie te werken met Stichting Jongeren van de Wereld bij de Wereldklas op het Stedelijk Dalton Lyceum Dordrecht met onze jonge statushouders. Deze week was Miranda de Groote van Bureau Leefstijl te gast voor een workshop over social media en oud Dalton student en onderneemster Alaa Alamirat heeft onze studenten meegenomen in haar waardevolle ervaringen en laten zien wat je allemaal kunt bereiken!

Tevens dank aan Gina P. van Stichting De Betrokken SpartaanThom Verhoeven van Stichting Schouders Eronder en Yrla Jacobs van Buurtbemiddeling de Sociale basis voor hun komst naar de Eurlerlaan.

Dinsdag sloot ik deze mooie week af met een workshop Visualize It (een visionboard maken) bij DOOR Dordrecht met een 4VWO-klas van het Dalton College op de Overkampweg als onderdeel van het Next Up project de fantastische MDT van oud R-Newt collega’s. Leuk om te doen dank aan Cristian van der StoepGuus VerelstMartine van GoolSjors van ReeuwijkPien van der Sommen en Jerry voor de uitnodiging en de samenwerking. Ook dank ik onze vrijwilligster Mio H. weer voor haar inzet.

Josiemar Van de Werp Miguel Ariza Lora

#jvdw #jongerenvandewereld #gemeentelansingerland #lansingerland #wereldklas #rnewt #nextup #visualizeit #oplossingsgerichtcoachen