Aftrap project Wereldklas

Naast mijn werkzaamheden voor de Gemeente Lansingerland mag ik samen met Josiemar Van de Werp werken binnen onze Stichting Jongeren van de Wereld.

Mooi om te vertellen is hoe we begin deze maand met tien andere partijen een bijdrage mochten leveren aan de voorstelling The Bright Side of Life van New Dutch Connections. We danken David Ariza Lora voor het leggen van de verbinding, Jan Zobel van Kunstmin – Schouwburg & Energiehuis voor de gastvrijheid en natuurlijk Bright RichardsNina Mijnheer en collega’s voor de fantastische voorstelling waarin dertig statushouders hun verhaal en hulpvragen mochten vertolken op het podium.

Onlangs hebben we in een grote stad ook een hele mooie uitgebreide pilot van ons project Wereldklas mogen draaien. Een droom ging in vervulling, maar uit respect voor de privacy van de deelnemers hebben we dat bewust niet gedeeld.

Met dank aan Joana Oliveira hebben we afgelopen vrijdag een aftrap gegeven van project Wereldklas op het Stedelijk Dalton Lyceum Dordrecht met piepjonge statushouders in het ISK-onderwijs. We zijn gestart met een kennismaking en hadden Eline van Wingerden van VluchtelingenWerk Nederland te gast over het MDT-project Wake Up Your Mind.

Wereldklas is een unieke formule waarin wij het onderwijs-domein, het sociaal werk en sport dichter bij elkaar willen brengen. Het is fantastisch om dat nu ook met onze geliefde doelgroep statushouders te mogen uitvoeren, maar kan ook voor andere groepen zoals in de besloten zorg onlangs.

Onze droom is werkelijkheid geworden met dit project, komende weken meer updates. #jvdw #jongerenvandewereld #wereldklas #daltonisk #statushouders #brightsideoflife #newdutchconnections

#statushoudersontour #vluchtelingenwerk #mdt #wakeupyourmind #iskonderwijs #gemeentelansingerland